Project De Herberg Oude Kerk Project De Herberg Oude Kerk
De Oude Kerk in Zoetermeer is een sfeervolle historische kerk met een uitstekende akoestiek, orgel en instrumentarium. Het gebouw leent zich, naast kerkelijk gebruik, goed voor culturele manifestaties, concerten, tentoonstellingen en bijeenkomsten.

Tot op dit moment beschikt de Oude Kerk niet over faciliteiten zoals foyer, keuken, voldoende bezoekerstoiletten e.d. Daarom is een plan ontwikkeld dat voorziet in de realsatie van een aanbouw, waarmee de mogelijkheden voor een betere manier om evenementen te organiseren binnen handbereik komt.

Het streven is om te komen tot een forse functieverbreding van het kerkgebouw. Op deze wijze willen we de kerk als cultureel erfgoed breder aantrekkelijk maken voor alle inwoners van Zoetermeer. Na het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen is begin maart 2019 een aanvang gemaakt met de bouwacitiviteiten. Op 27 maart zal de eerste paal worden geslagen en als alles volgens plan verloop zal de aanbouw begin 2020 in gebruik kunnen worden genomen. Daarmee zal een lang gekoesterde wens in vervulling gaan!