Belangstelling OMD

Ondanks het mooie weer en de vele andere evenementen in Zoetermeer hebben toch ongeveer 150 personen een bezoek gebracht aan de Oude Kerk.
Verspreid over de dag kwamen de belangstellenden de kerk in.
Er was veel belangstelling voor het gebouw, het orgel en er werd genoten van de muziek van het orgel, de piano en trompet.
Mede dankzij de inzet van de vrijwilligers is het een geslaagde dag geweest.

De Oude Kerk doet mee aan open Monumentendag

Datum:
14 september 2019

Dit jaar is het thema  van Open Monumentendag ‘Plekken van plezier’

Hoe hebben mensen in de loop der eeuwen hun vrije tijd besteed en welke nu monumentale gebouwen zijn daarvoor het decor of het podium geweest? Met het thema Plekken van Plezier sluiten we aan bij het actuele thema voor 2019 Arts and Entertainment van de European Heritage Days. Open Monumentendag is onderdeel van deze Europese monumentendagen. Het thema van dit jaar gaat over de plekken waar mensen voor hun plezier en mét plezier naar toe gingen en gaan. Of dat nu het theater, de dierentuin, een kerk, het museum, een park of een horecagelegenheid is.

Tijdens Open Monumentendag zijn in Zoetermeer verschillende gebouwen open, waaronder de Oude Kerk, Nicolaaskerk, Adventskerk, Pelgrimskerk en ’t Nieuwe Huys (onderkomen Historisch Genootschap Oud Soetermeer, Dorpsstraat 132).

lees meer ยป

Programma Open monumentendag in de Oude Kerk Programma Open monumentendag in de Oude Kerk

Locatie:
Oude Kerk - Dorpsstraat 59 - Zoetermeer

De kerk is open van 12.00 uur tot 17.00 uur.
  • Doorlopende beamerpresentatie Oude Kerk van verleden naar heden.
  • Bezichtigen kerkgebouw. Suppoosten aanwezig.
  • Interieurkaart met bezienswaardigheden in Oude Kerk.
  • Informatiepunt over de Aanbouw Oude Kerk.
  • Informatiepunt Evangelisatiecommissie met folders en literatuur.
  • Informatiepunt Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer.
  • Torenbeklimmingen ten bate van de Aanbouw Oude Kerk  10,-- p.p. (13.00 en 15.00 uur, max. 10 personen per groep).
  • Muzikale intermezzo’s (Lohmanorgel en piano).
  • Carillonbespelingen (12.00-13.00 uur en 15.00-16.00 uur).