De Oude Kerk doet mee aan open Monumentendag

Datum:
14 september 2019

Dit jaar is het thema  van Open Monumentendag ‘Plekken van plezier’

Hoe hebben mensen in de loop der eeuwen hun vrije tijd besteed en welke nu monumentale gebouwen zijn daarvoor het decor of het podium geweest? Met het thema Plekken van Plezier sluiten we aan bij het actuele thema voor 2019 Arts and Entertainment van de European Heritage Days. Open Monumentendag is onderdeel van deze Europese monumentendagen. Het thema van dit jaar gaat over de plekken waar mensen voor hun plezier en mét plezier naar toe gingen en gaan. Of dat nu het theater, de dierentuin, een kerk, het museum, een park of een horecagelegenheid is.

Tijdens Open Monumentendag zijn in Zoetermeer verschillende gebouwen open, waaronder de Oude Kerk, Nicolaaskerk, Adventskerk, Pelgrimskerk en ’t Nieuwe Huys (onderkomen Historisch Genootschap Oud Soetermeer, Dorpsstraat 132).