Cantor-Organist Cantor-Organist

Ronald de Jong (geb. 1956) is sinds 1991 cantor-organist van de Oude Kerk in Zoetermeer. Ronald is daar tijdens de normale en bijzondere kerkdiensten de vaste bespeler het Lohman-hoofdorgel  en  het Breetvelt-koororgel.  Ook geeft hij leiding aan de Cantorij van de Oude Kerk, die op regelmatige basis medewerking verleent aan de kerkdiensten, ter ondersteuning van de gemeentezang.

Naast de privé lespraktijk is Ronald de Jong als docent (orgel, klavecimbel en theorie) verbonden aan het CKC (Centrum voor Kunst en Cultuur) in Zoetermeer. Ook geeft hij veelvuldig orgelconcerten in binnen- en buitenland en begeleidt hij koren en solisten.

Ronald de Jong is muzikaal adviseur van de Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer en is hierbij de stuwende kracht achter de wekelijkse lunchpauzeconcerten en de maandelijkse orgelconcerten.

Als veelzijdig kunstenaar is Ronald de Jong ook als componist actief met composities voor koor en orgel, maar ook als beeldend kunstenaar exposeert hij regelmatig zijn abstracte en figuratieve werk.

Contactgegevens van Ronald de Jong:
Telefoon: 079-3612364

Website: http://www.ronalddejong.com

 

terug