Concerten Concerten

Concerten
In het jaar 2004 werd de Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer opgericht en organiseert sinds die tijd jaarlijks een groot aantal klassieke concertuitvoeringen in de Oude Kerk.
Vanaf 1 mei 2020 wordt voor de activiteiten de nieuwe naam Herberg Oude Kerk Zoetermeer gebruikt.

Lunchpauzeconcerten
U kunt elke woensdag om 12:45 uur (met uitzondering van de zomervakantieperiode en op feestdagen) genieten van een Lunchpauzeconcert door professionele musici in de fraaie akoestiek van de Oude Kerk in Zoetermeer. Deze concerten zijn gratis toegankelijk, bij de uitgang staat een collectebus ter bestrijding van de onkosten.
De succesvolle Lunchpauzeconcerten zijn zowel bij de musici als bij het enthousiaste publiek zeer geliefd!

Orgelconcerten en Speciale concerten
Op enkele zaterdagen per jaar vinden Orgelconcerten plaats op het monumentale Lohmanorgel uit 1838, dat sinds de bouw integraal bewaard is gebleven en een prachtige klank heeft.
Daarnaast worden Speciale concerten georganiseerd, die apart worden aangekondigd.
Aanvang 20:00 uur, met gratis koffie en thee.

Voor de Orgelconcerten en Speciale concerten gelden toegangsprijzen, met korting voor donateurs en 65-plussers.

Carillonconcerten
Ook zijn er regelmatig Carillonconcerten die in de buitenlucht beluisterd kunnen worden.

Alle concerten worden gegeven door ervaren professionele musici en ensembles uit binnen- en buitenland. Ook krijgt aankomend jong talent de kans om zich te laten horen.

Zowel de grote kerkzaal van het 18e eeuwse kerkgebouw als de drie ruimten in de nieuwe aanbouw De Herberg kunnen gehuurd worden voor verschillende activiteiten.

Voor de concertagenda en verdere informatie zie de website www.herbergoudekerk.nl