do 11 juli 2019

Bijbelleeskring

Locatie: 
 Wijkgebouw Dorpsstraat 57
Tijdstip: 
 19:15  - 20:00

Vanavond is er weer een bijeenkomst van de Bijbelleeskring.

Wie heeft de Bijbel ooit eens helemaal gelezen? In je leven moet je de Bijbel toch minstens één keer helemaal gelezen hebben! Wie met een goed voornemen in het eerste Bijbelboek begon, strandde al in het derde Bijbelboek. Om dat stranden te voorkomen, om daarentegen gestimuleerd te worden, is het goed om in gezamenlijkheid de Bijbel te lezen onder leiding van iemand, die er wat over kan vertellen. Voor de tweede keer begin ik het project om met een aantal Bijbellezers de Bijbel te lezen, boek voor boek, hoofdstuk voor hoofdstuk. Om een paar belangrijke lijnen te ontdekken, die je niet ziet als je hier en daar een stukje leest. Het gaat om de grote lijnen. Verdieping gaat gezocht worden op Leerhuisavonden en op de Bijbelkringen.

De “Bijbelleeskring” werkt zo: iedere dag lezen we thuis voor onszelf minstens een hoofdstuk. Eens in de week komen de deelnemers bijeen in de kring. De bijeenkomst duurt drie kwartier. De inleider geeft informatie over de gelezen passage, over het bijbelboek, de context en de tijd waarin de tekst geschreven werd en beantwoordt vragen. Het is goed om thuis de vragen te noteren, die tijdens het lezen opkomen, informatieve en beschouwende vragen. Niet op alle vragen zal antwoord gegeven kunnen worden maar wel zijn we samen op de weg van het Woord. Tot hun verrassing ontdekken bijbellezers een lijn door de Schrift. Zij gaan verbanden zien en begrijpen een aantal teksten beter.

Deze kring is open voor iedereen, jonger en ouder, ervaren gelovig of helemaal geen ervaring of kennis, kerkelijk of niet. We maken er een goede gewoonte van om elkaar en iedereen te begroeten met een handdruk. De bijeenkomst wordt begonnen met gebed en afgesloten met het zingen van een lied..

De bijbelleeskring komt bijeen (in principe wekelijks op donderdag) in:
Wijkgebouw Dorpsstraat 57
van 19:15 - 20:00 uur

terug