ma 29 oktober 2018

Leerhuis: thema Wat geloven wij?

Locatie:
Tijdstip:

Wat geloven we eigenlijk als christenen?
Staat u met de mond vol tanden als u recht op de man/vrouw gevraagd wordt wat u gelooft?
Vanaf het begin is erover nagedacht: hoe zeg ik dat in het kort? In de Bijbel al en in de tijd daarna hebben de apostelen en de kerk woorden aangereikt om te zeggen wat we geloven. In de geschiedenis van de Kerk zijn er belijdenissen gegroeid, waarvan de Apostolische Belijdenis de bekendste is, die we lezen en die we zingen. Wij hoeven het wiel niet uit te vinden; we spreken na. Belijden heet dat. We gaan de vroegste belijdenissen na, hoe ze ontstaan zijn en hoe ze gegroeid zijn, in het Nieuwe Testament en in de geschiedenis van de Vroege Kerk. Missen we wat in die belijdenissen? Zouden wij het tegenwoordig ook zo zeggen?