Vesper zondagavond 28 november

Kijk hier de beelduitzending van deze Vesper op zondag 28 november vanaf 18:30 uur.  
Deze online beelduitzending vervangt de geplande dankzegging voor het Heilig Avondmaal. 
Kerkbezoek is tijdens deze viering niet mogelijk. 
Collectedoelen ondersteunen
Door te klikken op de collectezak wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via ideal overmaken naar de Oude Kerk (Wijk 1). U krijgt dan gelegenheid bij te dragen ter ondersteuning van de eredienst en/of voor de diaconie.

Ochtenddienst 28 november

Kijk hier de beelduitzending van de ochtenddienst op zondag 28 november vanaf 10:00 uur.  Collectedoelen ondersteunen
Door te klikken op de collectezak wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via ideal overmaken naar de Oude Kerk (Wijk 1). U krijgt dan gelegenheid bij te dragen ter ondersteuning van de eredienst en/of voor de diaconie.

Denk mee over de toekomst van de OKG

Op de gemeenteavond van donderdag 18 november jl. hebben we onder andere gesproken over de toekomst van de Oude Kerk Gemeente.
Was je er niet bij en wil je er over meepraten? Dat stellen we erg op prijs!
Vul het werkblad '7 redenen om in de kerk te geloven' in en stuur dat naar Jaap van der Giessen (visie & beleid).
Lees hier de toelichting plus werkblad.

 

Samenkomsten in de kerk

Update 26-11-2021
De persconferentie van 26 november jl. leidt tot een aantal aanpassingen in de werkwijze die vanaf begin november reeds door ons wordt gehanteerd.

Geldende coronamaatregelen
Naar aanleiding van de besluitvorming van het kabinet en het oplopende aantal besmettingen zijn we helaas genoodzaakt de coronamaatregelen rond onze kerkdiensten weer aan te scherpen. Daarom geldt weer het de verplichte maatregel om 1,5 meter afstand te houden. Alle vakken in de kerk zijn daarom weer op 1,5 meter gezet en u wordt verzocht twee stoelen afstand te bewaren ten opzichte van mensen uit een ander huishouden. Ook zijn er maatregelen getroffen die van invloed zijn op de sociale activiteiten, zowel op zondag als doordeweek. Klik op het pijltje om verder te lezen...

KidsHour - kasteel van de Koning

Dit seizoen staan de KidsHour moment in het teken van het thema 'het kasteel van de Koning' 

Klik hier of op de foto om meer te lezen!

Oproep!

Wie zou u graag in het bestuur van de gemeente zien?
Komend voorjaar ontstaat een aantal vacatures in de kerkenraad. Er is behoefte aan 2 ouderlingen voor het pastorale werk en 2 ouderling-kerkrentmeesters. Bovendien vallen de functies van penningmeester en van scriba (secretaris) vrij. De gemeente wordt uitgenodigd aanbevelingen te doen van gemeenteleden die zij geschikt acht voor de genoemde ambten en taken. Wanneer u iemand in gedachten hebt, dan kunt u dit, schriftelijk of per e-mail, bekend maken aan de scriba. Uw aanbevelingen zullen de kerkenraad helpen een lijst met geschikte kandidaten op te stellen. Deze kandidatenlijst is vervolgens het uitgangspunt voor de verkiezing van ambtsdragers.
Klik op het pijltje om verder te lezen...

Collectes

Om dienstbaar te kunnen blijven en omdat we beperkt kunnen collecteren in de eredienst vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen.
We doen dat in het volle besef van onzekerheden bij gemeenteleden, ook op financieel gebied. Door te klikken op de collectezak wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via ideal overmaken naar de Oude Kerk (Wijk 1). U krijgt dan gelegenheid bij te dragen ter ondersteuning van de eredienst en/of voor de diaconie.
U kunt uw bijdrage ook zelf overmaken op één van onze rekeningen...

Fonds Livestream

Update 20-06-2021
In de maand juni heeft de werkgroep Beeld en Geluid een hoge kwaliteit videocamera geïnstalleerd in de Oude Kerk om de beelduitzendingen via de livestream te ondersteunen.

Dit is stap 1 op weg naar een lange termijn oplossing. Deze stap zorgt ervoor dat de webcam op het statief vooraan in de kerk niet meer nodig is.
Verschillende kijkers thuis ervaren meer betrokkenheid tijdens het bekijken van de kerkdienst door de hoge beeldkwaliteit en flexibele cameraposities.Hartelijk dank aan gulle gevers die met hun bijdrage aan het Fonds livestream de aanschaf van de nieuwe camera mogelijk hebben gemaakt.

Bekijk en lees hier meer over dit initiatief...

Open kerk

Elke vrijdagmiddag is de Oude Kerk open van 14:00 tot 15:30 uur. Welkom!Voor iedereen die binnen wil rondkijken of even rustig wil zitten in een moment van bezinning en gebed. 

 

Weekbericht

Wekelijks verschijnt het weekbericht met daarin wijkinformatie bedoeld voor onze leden.Dit weekbericht is te vinden bij de ledenpagina's en is toegankelijk na inloggen.
Een inlogcode aanvragen kan hier. Lukt het niet om in te loggen? Neem contact met ons op:

Agenda

Viering Heilig Avondmaal

28 nov 2021 om 10:00

Online Vesper 'De Messias'

28 nov 2021 om 18:30

Inloophuis

30 nov 2021 om 10:00

Wekelijks gebedsmoment

30 nov 2021 om 19:00

Contactgegevens

Kerkdienst terugkijken
oudekerkgemeente.nl/beelduitzendingen

 
Predikant:
ds. Kees (C.H.) Wesdorp
T: 079 3163454

Scriba:
Jan Peter (J.P.) Leenman
T: 079 3317422

Contactpersoon Kerkrentmeesters:
Ron (R.) Orta
T: 06 15410171

Contactpersoon Rouwdiensten:
Gerrit (G.) Koster
T: 06 13711370

Websites:
Veel gestelde vragen
Kerk in Zoetermeer
Kerkelijk bureau
Herberg Oude Kerk Zoetermeer 


Banknummers:
Bankrekening Wijkkas:
NL40 RABO 037 373 3739
t.n.v. Prot. Gem. Zoetermeer inz. Wijk 1

Bankrekening Wijkdiaconie:
NL62 RABO 037 374 1685
t.n.v. Diaconie PGZ Oude Kerk
 

Voor vragen of opmerkingen
over deze website:Privacyverklaringen