Samenkomsten in de kerk Samenkomsten in de kerk

Update 8-10-2020
Er wordt nu al geruime tijd conform de landelijke richtlijnen invulling gegeven aan het gebruik van de Oude Kerk voor samenkomsten met beperkte hoeveelheden bezoekers.
Op elke vorm van samenkomst in ons kerkgebouw is het protocol van toepassing, zoals hier te lezen.

We mogen met een beperkte groep van 30 bezoekers* samen komen in de Oude Kerk. Daarbij geldt uiteraard dat we 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar. Daarnaast worden u en jij verzocht om bij binnenkomst en bij het verlaten van het kerkgebouw, alsmede bij tussentijdse verplaatsingen, een mondkapje te dragen. Op de zitplaats mag het mondkapje af. Wilt u de kerkdiensten** bijwonen?
U bent van harte welkom! Meld u dan vooraf aan via ons eigen online reserveringssysteem.Telefonisch aanmelden kan, als het digitaal niet lukt, bij onze pastoraal contactpersoon Marja van den Boomgaard (06 22512609)

*De maximale groepsgrootte wordt steeds aangepast op de richtlijnen.
**Dit formulier zal ook worden gebruikt voor het bijwonen van centrale activiteiten zoals het Leerhuis, wijkavonden en andere openbare samenkomsten van onze wijkgemeente.

 
Weekbericht Oude kerkgemeente Weekbericht Oude kerkgemeente
Wekelijks verschijnt het weekbericht met daarin wijkinformatie bedoeld voor de leden van onze wijkgemeente. 
Dit weekbericht is te vinden bij de ledenpagina's en is toegankelijk na inloggen.

Een inlogcode aanvragen kan hier. Lukt het niet om in te loggen? Neem contact met ons op:

 
Video Overdenkingen Video Overdenkingen
In tijden van de corona crisis overbruggen we de afstand van de kerk naar huis door middel van diverse video's met daarin een bijdrage van ds. Kees Wesdorp e/a.

Video overdenking 21 oktober 2020 

Zesde video overdenking in de serie over De Bergrede: 'Verzoening'


20 oktober 2020 | De tijd van je leven! 
Hoe vul je je tijd? En is er dan nog wel ruimte voor het allerbelangrijkste? Bekijk deze video met een verrassende en bemoedigende ontknoping.


Er staan meerdere video overdenkingen online, o.a. ook een serie over de Vrucht van de Geest, klik hier om deze te bekijken.
 
Welkom bij onze Kerk(omroep)diensten Welkom bij onze Kerk(omroep)diensten
Update 8-10-2020
Wekelijks zullen er kerkdiensten verzorgd worden met beeld en geluid en beperkte mogelijkheden voor het bezoeken van de dienst.

Beelduitzendingen
Zolang de coronacrisis voortduurt zal de Oude Kerk zoveel mogelijk diensten uitzenden via een livestream met beeld. Klik hier om de uitzendingen terug te kijken. 

Kerkomroep
De kerkdiensten zijn zoals gebruikelijk ook te volgen via de kerkomroep. Meer informatie: 
lees hier verder.


Preken nalezen
Diverse preken van ds. Kees Wesdorp zijn op deze website te vinden: naar de preken

De collectes

Om dienstbaar te kunnen blijven en omdat we beperkt kunnen collecteren in de eredienst vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen. We doen dat in het volle besef van onzekerheden bij gemeenteleden, ook op financieel gebied. Door te klikken op de collectezak wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via ideal overmaken naar de Oude Kerk (Wijk 1). U krijgt dan gelegenheid bij te dragen ter ondersteuning van de eredienst en/of voor de diaconie.Wanneer u de kerkgeld app heeft, dan kunt u ook de QR-code scannen.

 
U kunt uw bijdrage ook overmaken op één van onze rekeningen:
Diaconie: NL62 RABO 037 374 1685 tnv Diaconie PGZ Oude Kerk
Kerk: NL40 RABO 037 373 3739 tnv Prot. Gem. Zoetermeer inz. Wijk 1 onder vermelding van Wijkwerk of: Eredienst