Gebed om eenheid door de centrumkerken van Zoetermeer Gebed om eenheid door de centrumkerken van Zoetermeer
In de week van gebed trekken de centrumkerken van Zoetermeer samen op om gebeden uit te spreken en liederen te spelen of te zingen. Dit alles is te zien in de volgende video.

Video Overdenkingen Video Overdenkingen
We overbruggen de afstand van de kerk naar huis door middel van diverse video's met daarin een bijdrage van ds. Kees Wesdorp.

Video overdenking 6 januari 'Goede gaven'

Er staan meerdere video overdenkingen online, o.a. ook twee series over de Bergrede en de Vrucht van de Geest, klik hier om deze te bekijken.

Geen fysieke samenkomsten, maar online vieringen Geen fysieke samenkomsten, maar online vieringen
Naar aanleiding van de door het kabinet afgekondigde lockdown, zullen in elk geval tot en met zondag 7 februari geen fysieke kerkdiensten worden gehouden. In plaats daarvan zijn alle diensten online te volgen via een livestream en via kerkomroep.nl Ook alle andere bijeenkomsten en activiteiten kunnen de komende weken enkel online doorgang vinden of moeten worden uitgesteld.

Daarmee geven we als gemeente gehoor aan het dringend beroep van het kabinet op de kerken om alle erediensten de komende weken online te vieren en zo -net als vrijwel alle onderdelen van de samenleving- een bijdrage te leveren aan de gezamenlijke bestrijding van het coronavirus.

Dit was geen eenvoudige beslissing en met pijn in het hart genomen. We realiseren ons dat we hiermee heel veel moeten missen. We hopen en bidden dat we elkaar over enige tijd weer in gezondheid in ons kerkgebouw kunnen begroeten.

Open kerk Open kerk
Elke vrijdagmiddag is de Oude Kerk open van 14:00 tot 15:30 uur.

Voor iedereen die binnen wil rondkijken of even rustig wil zitten in een moment van bezinning en gebed.

Welkom bij onze Kerk(omroep)diensten Welkom bij onze Kerk(omroep)diensten
Update 12 januari 2021
Wekelijks zullen er kerkdiensten verzorgd worden met beeld en geluid en beperkte mogelijkheden voor het bezoeken van de dienst. Tijdens de lockdown vanaf 15 december tot voorlopig 9 februari zijn er géén kerkdiensten waarbij bezoek mogelijk is.

Beelduitzendingen
Zolang de coronacrisis voortduurt zal de Oude Kerk zoveel mogelijk diensten uitzenden via een livestream met beeld. Klik hier om de uitzendingen terug te kijken.

Kerkomroep
Alle kerkdiensten zijn zoals gebruikelijk ook te volgen via de kerkomroep. Meer informatie:
lees hier verder.

Preken nalezen
Diverse preken van ds. Kees Wesdorp zijn op deze website te vinden: naar de preken

De collectes

Om dienstbaar te kunnen blijven en omdat we beperkt kunnen collecteren in de eredienst vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen. We doen dat in het volle besef van onzekerheden bij gemeenteleden, ook op financieel gebied. Door te klikken op de collectezak wordt u doorgeleid naar een betaalpagina en kunt u uw gift meteen via ideal overmaken naar de Oude Kerk (Wijk 1). U krijgt dan gelegenheid bij te dragen ter ondersteuning van de eredienst en/of voor de diaconie.

Wanneer u de kerkgeld app heeft, dan kunt u ook de QR-code scannen.

U kunt uw bijdrage ook overmaken op één van onze rekeningen:
Diaconie: NL62 RABO 037 374 1685 tnv Diaconie PGZ Oude Kerk
Kerk: NL40 RABO 037 373 3739 tnv Prot. Gem. Zoetermeer inz. Wijk 1 onder vermelding van Wijkwerk of: Eredienst

Weekbericht Oude kerkgemeente Weekbericht Oude kerkgemeente
Wekelijks verschijnt het weekbericht met daarin wijkinformatie bedoeld voor de leden van onze wijkgemeente.
Dit weekbericht is te vinden bij de ledenpagina's en is toegankelijk na inloggen.

Een inlogcode aanvragen kan hier. Lukt het niet om in te loggen? Neem contact met ons op: